“Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond”  – Jan Brokken-

Valies biedt verschillende achtergronden aan, wie weet zit er iets voor u bij…

Rouw is de achterkant van liefde

Als we het over het begrip rouw hebben, dan denken we vaak als eerste aan het verlies van een dierbare door overlijden. Maar verlies is er ook bij scheiding, verlies van (psychische) gezondheid, verlies van werk of functie (reorganisatie). Ongewenste kinderloosheid, miskraam, doodgeboorte of ouderschap van een gehandicapt kind.

Bij al die vormen van verlies maakt Valies gebruik van een ieder zijn eigen Verlieskast

Deze kast is gevuld met allerlei ingrijpende gebeurtenissen/herinneringen uit ons leven.  De kast kan grote of kleine deurtjes hebben, maar ook laatjes en vakken. Ieder zijn kast  heeft laatjes met emoties als bv. boosheid, verdriet, blijdschap of schuldgevoelens. Vakken met herinneringen, onvervulde verlangens en soms zijn er geheime laatjes. Een laatje vol gestopt met herinneringen en/of gevoelens die je het liefst heel ver weg stopt. Van deze laatjes heeft iemand vaak het meeste last

Je kunt op verschillende manieren omgaan met die kast. Je kunt deuren op slot draaien en nooit open doen, omdat het te confronterend is. Of de deuren alleen maar open hebben staan, zodat je niets anders meer kan doen als bezig zijn met je verlies. Sommige kasten zijn een grote chaos en hebben hulp nodig om te worden opgeruimd.

Valies gaat samen met u op ontdekkingsreis, naar de plaats van verlies in ons eigen leven en hoe dit van invloed kan zijn op wie we zijn. Welke rol speelt verlies in je leven, wat heb je ervaren tijdens het grote verlies. Samen op zoek naar sleutels van laatjes, soms een deurtje open doen, kijken wat er tevoorschijn komt. Soms mag een deur ook dicht blijven, om jezelf overeind te houden.  Opruimen van chaotische vakken, want opruimen en op orde brengen van je verlieskast geeft ruimte. Ruimte om verder te kunnen in je leven.

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden

 • Moeite om ervaringen en gevoelens te voelen en/of te uitten?
 • Onzeker of angstig zijn er niet weten waar dat aan ligt?
 • Geen plezier kunnen ervaren?
 • Niet weten wie je bent en wat belangrijk is voor jou leven?
 • Moeilijk vinden om voor jezelf op te komen/
 • Negatief zelfbeeld?
 • Probleem in contact met relaties (partner, gezinsleden of anderen)?

Herken jij je in één of meerdere punten, maar ben jij niet zo’n prater en werk je liever aan iets met je handen? Dan is creatieve therapie beeldend vast iets voor jou.

Beelden(voorwerpen, herinneringen die in je reiskoffer zitten) kunnen direct en confronterend zijn, maar daardoor juist begrijpelijker dan woorden. Vaak weet je niet wat de inhoud van je reiskoffer is en hoe de ballast(emoties, gevoelens) je leven beïnvloeden. Anderen weten juist precies te vertellen wat er in die reiskoffer zit vanuit hun verstandelijke gedachten, maar wat de herinneringen met hun gevoel doen krijgt geen ruimte. Een plek waar je dan alleen kan praten is dan niet de eest voor de hand liggende vorm.

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.creatievetherapiepraktijk.nl

Coaching

“Je kunt anderen niets leren; je kunt hen alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf”

 • Moeite met het vinden van balans tussen werk, gezien en sociaal leven?
 • Signalen van lichamelijke of mentale overbelasting?
 • Zo moe zijn, dat je niet meer kunt functioneren?
 • Pieker je thuis over je werksituatie en beïnvloed dit je stemming?
 • Moeilijk kunnen omgaan met kritiek?
 • Loop jij steeds tegen dezelfde problemen en conflicten aan en wil jij hierin naar je eigen patronen/aandeel kijken?
 • Wil jij onderzoeken of jou droom binnen handbereik ligt?

Op onze reis in deze wereld, komen we bovenstaande vragen/thema’s tegen op verschillende momenten in ons leven. De ene keer gooien we het in onze koffer en dragen we het mee, een andere keer wordt de koffer te zwaar en moeten we een keuze maken of we het persoonlijke thema of probleem in onze koffer willen meedragen of overboord kunnen zetten. Meestal maken we deze keuzes in ons eentje, soms lukt dit niet en is het prettig om met een onafhankelijk persoon te reflecteren op je gedrag en mogelijkheden, zodat je weer voor jezelf nieuwe doelen voor je reis door de toekomst kunt bepalen.

Individuele coaching beeldend

Binnen indivuele beeldende coaching krijg je de mogelijkheid , om d.m.v. creatieve expressie jezelf de mogelijkheid te bieden tot het exploreren van deze thema’s en vragen. Praktijk Valies biedt in een prettige omgeving, de mogelijkheid om met een ervaren therapeut thema’s/vragen om te zetten in zichtbare en tastbare beelden.

Beeldende coaching is een actieve, creatieve, ervaringsgerichte manier van werken met als doel inzicht in je problemen te krijgen en ze los te laten of om te zetten in een positieve kracht. Je hoeft geen ervaring te hebben met beeldend vormgeven, al doende zul je je eigen “Beeld taal” ontwikkelen.